Köszöntő

Tisztelt Polgárok!


Köszöntöm Önöket a „Dunavarsányi szennyvíztisztító telep technológiájának korszerűsítése” című beruházás honlapján. Térségünk folyamatos fejlődése elképzelhetetlen korszerű infrastruktúra nélkül, melynek egyik fontos mérföldköve a szennyvízberuházás megvalósítása. A fejlesztés előkészítésére a Dunavarsányi Szennyvíztársulás sikeresen pályázott és 36.635.000 Ft vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásban részesült.

A fejlesztés célja egy megbízhatóan és szabályozottan üzemeltethető, korszerű szennyvíztelep kiépítésével az érintett települések szennyvizeinek megfelelő tisztítása és a tisztított szennyvíz ártalommentes elhelyezése. A szennyvíztelep korszerűsítésével uniós színvonalú technológia fog őrködni a természetbe visszabocsátott vizeink tisztasága felett, a fejlesztéssel példamutató lépést teszünk a haladó szellemű európai gondolkodás felé.

Jelenleg a beruházás előkészítési munkálatai folynak, a kivitelezés elkezdésére, Dunavarsányban a szennyvíztisztító telep fejlesztésére, Szigetszentmárton és Taksony településeken pedig a meglévő hálózati elemek rekonstrukciójára előreláthatóan 2016 tavaszán kerülhet majd sor.

A szennyvíztelepen végbemenő korszerűsítés garantálni fogja azt a kimagasló műszaki technológiát, mely a jogszabályi szempontoknak való megfelelésen túl a gazdaságos működtetést is lehetővé teszi.

A beruházás megvalósítása közös érdekünk, kérem Önöket, hogy kövessék nyomon munkánkat és támogassák programunkat!